Din väsentlig guide till resande med läkemedel

Din väsentlig guide till resande med läkemedel / Säkerhet

När jag först började planera min resa runt om i världen, var den enda jag märkte som sällan var täckt, hur man packar och reser med medicinering. De tusentals förpackningslistor jag snubblat på skulle ge en kort översikt över de piller som de åkte med - ofta bara några smärtstillande medel och lite imodium - men skulle inte ge råd om hur många som ska ta, hur man lagrar dem och om du måste vidta försiktighetsåtgärder när du kommer in i ett nytt land. Jag var förvirrad och orolig.

Hur kan jag kanske resa med sex månaders värde av malariatabletter? Paketen var enorma! Vad sägs om mitt års leverans av p-piller? Och de antibiotika som min läkare generöst föreskrev för mig vid nödsituationer? Hur skulle jag få receptbelagt läkemedel utomlands? Vad sägs om dekongestiva tabletter som kan vara olagliga i andra delar av världen? Hur kan jag förlänga livslängden för min medicin? Vad behövde jag göra för att jag behöll det säkert?

Det här inlägget svarar på alla dessa frågor och mer.

Vilka läkemedel ska du resa med dig?

Vi börjar med grunderna: hur man bestämmer hur många olika typer av mediciner med dig. Först och främst måste du vara medveten om att du kan få de flesta generella läkemedel i alla länder runt om i världen. Du behöver inte oroa dig för att strumpa med hundratals smärtstillande medel, till exempel, för att praktiskt taget överallt du kommer att besöka kommer att vara full av apotek du kan få dem från. Det är värt att föra ett paket med dig vid nödsituationer, men du behöver verkligen inte mer än det. Detsamma gäller för nedbrytande medel, antihistaminer, imodium och rörelse sjukdomspiller.

Håll ryggsäcken så lätt som möjligt genom att bara bära ett förpackning av varje och byta ut dem när du slutar.

Det är också värt att plocka upp ett litet resehjälpmedel innan du lämnar. Leta efter en som innehåller bandage, bandaids och antiseptisk för eventuella hälsofrågor.

En sak som jag alltid rekommenderar till nya resenärer är att se din läkare innan du lämnar för att be om en kurs av antibiotika. Jag lider av så många fler infektioner när jag reser, och att ha en extra kurs i min väska har räddat mig i tider där jag inte skulle ha kunnat komma till en läkare i flera dagar. Självklart bör du bara överväga att ta dessa antibiotika när du är 100% säker på att du faktiskt har en infektion.

Anti-malarial piller är en smärta att resa med, eftersom de ofta kommer i blisterförpackningar istället för flaskor, vilket innebär att en sexmånadersförsörjning kan ta upp ett mycket stort rum. Jag rekommenderar att du tar upp en liten pillerflaska och lägger alla dina anti-malarialtabletter däri. Det är en bra idé att ta bort din receptbelagda etikett från en av förpackningarna och fäst den på flaskan - om du råkar ifrågasättas av någon, kan du bevisa att de är dina om du gör det här. Tape some sellotape (clear scotch tape) över etiketten för att se till att skrivningen inte gnider av och det är läsbart.

 

Om du tar dem, försök få händerna på ett års utbud av p-piller innan du lämnar.

Relaterat: Vad ska du packa i din First Aid Kit?

Vad om recept?

Innan du lämnar för din resa, besök din läkare och förklara att du reser. De ska kunna ge dig ett recept under din resa, om inte det är extremt länge. Var försiktig med utgångsdatum - detta var ett problem som jag hade när jag fick ett års värd av p-piller och upptäckte att piller av sex månader skulle löpa ut innan jag skulle få chans att ta dem.

Hur ska du lagra dina piller?

Jag rekommenderar att du lagrar ditt första hjälpenpaket och lättbytbara piller i ryggsäcken hela tiden. Jag köpte en liten toalettartiklarpåse för att hålla allt på ett ställe medan jag är på resande fot.

När det gäller allt som skulle vara frustrerande att förlora och svårt att ersätta, håller jag det i min bär på dagpåsar. För mig betyder det rörelse sjukdomspiller (jag upplever detta på alla former av transport!), P-piller och antibiotika, om jag tar dem. Jag tar för närvarande inte receptbelagda läkemedel, men om jag gjorde det skulle jag hålla det i min dagspaka också.

Vad sägs om vätskor? Om du behöver resa med flytande läkemedel måste du vidta några försiktighetsåtgärder. Först och främst, om det behöver hållas vid en viss temperatur, vill du investera i ett kylpaket för att förvara dem. Kom ihåg att vätskor fryser när de är i rymden i planen, så du måste bära dem i ditt bagage.

Hur kan du fylla på receptet medan du reser?

Det finns några exempel när du kan behöva göra det här: Din läkare kanske inte är bekväm att ordinera dig tillräckligt med medicin för hela din resa (det här är mycket troligt om du ska resa på lång sikt i ett år eller mer) utgångsdatumen för din medicin innebär att du inte kan bära hela beloppet du behöver utan att de löper ut, eller du bestämmer dig för att förlänga längden på din resa när du är på väg.

Om jag behöver fylla på en recept under resan, ringer jag till min läkare och frågar om han kan fylla på det för mig. Jag får mina föräldrar att samla in det och maila det ut för mig med hjälp av snabb sändning. Så länge du inkluderar receptet inuti paketet, borde du inte ha något problem med att göra detta.

Vad sägs om att ersätta läkemedel i landet du reser genom?

Beroende på vilket land du reser genom kan du eventuellt ersätta alla mediciner du är ute av med lätthet. I de flesta utvecklingsländer jag har besökt kan du få antibiotika, p-piller och även saker som insulin och Valium i disken och utan recept! För att få reda på om det är fallet i ditt nuvarande land, ta en snabb google för att hitta resenärers rapporter.

Du kan också gå till en läkare i landet för att få din medicin ersatt. En läkarens anteckning hjälper till under dessa omständigheter, även om din körsträcka kan variera. Det är bäst att undersöka online för att se om någon annan har delat med sig av sina erfarenheter.

Du kan fortfarande resa på lång sikt om du har diabetes

Jag får en hel del medicinska frågor från diabetiker som undrar om de alla kommer att kunna resa världen.Svaret är absolut! Du kan behöva köpa en lite större ryggsäck och ett kylpaket för de långa resedagen i heta klimat, men du behöver definitivt inte låta dina insulinbehov hålla dig hemma. Här är ett citat från Reddit-användaren DaintyDaisy om deras erfarenhet att resa med diabetes. Du kan läsa hela svaret, tillsammans med andra människors tips här.

 

[...] Det viktigaste är att överväga förpackningsvaror. Jag använder MDI: s och ger definitivt dubbla pennor, mer nål än vad som behövs, dubbla remsor och en extra meter.[...] Det finns insulinkylningspaket, jag tror att "Frio" är en bra, som kontinuerligt kan reaktiveras på en resa till en het plats så det förstör inte. [...]Dessutom skulle jag definitivt hålla två kopior av mina fullständiga recept och hålla dem med mitt pass [...]Åh, och glöm inte dina doktorer att säga att du har diabetes och kan ta med nålar och juice på plan etc.